01-300 16 11 szslj@guest.arnes.si

OBVESTILA O TEČAJIH

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

 

Tečaj pedikure

Srednja zdravstvena šola Ljubljana vas vabi na tečaj pedikure.

Vsebina programa:

 • Priprava na pedikuro:
 • izvajalca
 • uporabnika
 • prostora
 • inštrumentov (postopki čiščenja, dezinfekcije, sterilizacije)
 • Izvedba pedikure:
  • oblikovanje nohtov
  • odstranjevanje trde kože, otiščancev, kurjih očes
  • postopek ravnanja z vraščenim nohtom
 • Svetovanje uporabniku glede nege nog, izbire obutve, preprečevanja prenosa okužbe ..

Program tečaja Pedikure obsega 60 ur.

 • Za udeležbo na tečaju ni potrebno posebno predhodno znanje oziroma izobrazba.

Cena tečaja Pedikure: 690 €;

Po končanem tečaju se lahko udeleženec vključi v postopek preverjanja in potrjevanja za pridobitev certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije PEDIKER / PEDIKERKA. Cena celotnega postopka s certifikatom je 224,00 €.

Pogoj za opravljanje tega izpita je končana srednja poklicna ali strokovna izobrazba s področja kozmetike ali zdravstva.

Pričetek tečaja je 8. oktober 2018. Prijave zbiramo do 28. septembra 2018 oz. do zapolnitve mest. Vse informacije o tečaju in vpisnica je na povezavi.

Več informacij  za tečaj pedikure posredujete e pošto na  andreja.prebil@guest.arnes.si

Tečaj oskrbe diabetičnega stopala

Na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana lahko pristopite k tečaju Oskrba diabetičnega stopala. Tečaj je pripravljen po programu Diabetic Foot Care Assistants – Basic Course (DFCA I). Program je oblikovala delovna skupina Mednarodne diabetološke zveze (International Diabetes Federation, IDF) v sestavi Susan Tulley (vodja skupine), Ali Foster, Magreet van Putten, Vilma Urbančič in Karel Bakker.

Tečaj je namenjen pedikerjem in kozmetičnim tehnikom, ki izvajajo  pedikuro bolnika s sladkorno boleznijo.

Tečaj izvajajo priznani strokovnjaki za oskrbo diabetičnega stopala: Vilma Urbančič Rovan, dr. med., spec. internist, diabetolog, UKC Ljubljana, Klinični oddelek  za endokrinologijo, Mateja Dolenc Voljč, dr. med., spec. dermatolog, UKC Ljubljana, Dermatovenerološka  klinika, Mira Slak, medicinska sestra, UKC Ljubljana  Klinični oddelek  za endokrinologijo, Sonja Šmid, dr. med. Univerzitetni  inštitut za rehabilitacijo Republike Slovenije.

Ponovna izvedba  tečaja Oskrba diabetičnega stopala bo v marcu 2018. Termini, program in prijavnica je  v priponki.

Več informacij o izvedbi tečaja posredujete mail na el. naslov:elizabeta.pikovnik@guest.arnes.si

Nacionalna poklicna kvalifikacija

Srednja zdravstvena šola Ljubljana je vpisana v register izvajalcev postopkov za preverjanje in potrjevanje NPK pediker/pedikerka in NPK maser/maserka, ki ga vodi Državni izpitni center.

V postopek preverjanja in potrjevanja NPK pediker/pedikerka se lahko vključijo kandidati, ki imajo v skladu s Katalogom strokovnih znanj in spretnosti  Pediker/pedikerka 5334874011 (Ur. l. 604-8/2012/10) izpolnjen posebni pogoj – končano srednjo poklicno ali strokovno izobrazbo s področja kozmetike ali zdravstva in si želijo pridobiti certifikat pediker/pedikerka.

V postopek preverjanja in potrjevanja NPK maser/maserka se lahko vključijo kandidati, ki imajo v skladu s Katalogom strokovnih znanj in spretnosti  Maser/maserka 5850244011 (Ur. l. 604-8/2012/10) izpolnjen posebni pogoj – znanja anatomije in fiziologije, higiene, zdravstvene vzgoje in komunikacije, ki so določena v verificiranih srednješolskih strokovnih ali študijskih programih na področju zdravstva, kozmetike, farmacije in športa. Kandidat priloži vsa dokazila, ki potrjujejo opravljene preizkuse znanj iz vseh naštetih področij.

Podrobne informacije lahko kandidati dobite pri svetovalki v postopku preverjanja in potrjevanja NPK Tatjani Koritnik, tel. 01 300 16 24 ali elektronski naslov tatjana.koritnik@guest.arnes.si

Izpiti iz zdravstvenih vsebin

K izpitom iz zdravstvenih vsebin za maserje lahko na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana pristopate ob samostojnem učenju in ob pomoči konzultacij s profesorji, ki izvajajo izpite za maserje iz zdravstvenih vsebin.

Program preizkusa iz zdravstvenih vsebin je sestavljen iz naslednjih predmetov:

 1. Komunikacija
 2. Anatomija in fiziologija
 3. Vzgoja za zdravje
 4. Higiena

Cenik:

 1. Konzultacija 3 x/predmet (Anatomija in fiziologija, Vzgoja za zdravje, Higiena, Komunikacija); 120 €
 2. Izpit iz zdravstvenih vsebin po posameznem predmetu; 55 €
 3. Administrativni stroški vpisa; 30 €

Vse informacije o izvedbi izpitov lahko dobite preko elektronske pošte: pikovnik@guest.arnes.si ali na tel. 01 300 16 28 od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure.

Kraj izvedbe: Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Poljanska c. 61 Ljubljana